Huisarts
Heeft u gezondheidsklachten of voelt u zich ziek? De huisarts kijkt samen met u welke zorg u nodig heeft.
Kies hieronder uw zorg en maak een afspraak
Via Sanitas Huisartsenpraktijken kunt u bij onze huisartsen, praktijkondersteuners en doktersassistenten terecht.
Sanitas Huisartsenzorg heeft twee locaties in Rotterdam en één in Amsterdam.
Wij geven u goede zorg in een vertrouwde en vriendelijke omgeving.
Heeft u gezondheidsklachten of voelt u zich ziek? De huisarts kijkt samen met u welke zorg u nodig heeft.
Bij Sanitas werken ook assistenten. Zij helpen de huisarts bij een aantal taken. Zo kunnen we u beter en sneller helpen.
De praktijkondersteuner voor somatiek of lichamelijke gezondheid helpt bij langdurige ziektes. U krijgt controles en advies.
De ondersteuner geestelijke gezondheidszorg helpt bij geestelijke klachten, zoals somberheid en spanning.
Sanitas heeft ondersteuners voor jeugdzorg voor problemen op school, of in de opvoeding.
Iedere Nederlander heeft een verplichte zorgverzekering. Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt een eigen risico van minimaal € 380 euro. Het bezoek aan de huisarts valt niet onder het eigen risico. Dat wordt dus altijd vergoed, als u verzekerd bent.
Kosten voor onderzoek of zorg buiten de praktijk vallen wel onder het eigen risico. U moet dan dus de eerste € 380 zelf betalen. Denk hierbij aan onderzoek van uw bloed of het maken van een röntgenfoto.
Wilt u zeker weten of uw behandeling vergoed wordt? Vraagt u dat aan uw eigen zorgverzekeraar.
Een lichaamstemperatuur boven 38 ° Celsius noemen we koorts.
U kunt de temperatuur meten met een thermometer in de mond, onder de arm of in de anus (het poepgat). U kunt ook een oorthermometer gebruiken. Het beste is om de temperatuur te meten via de anus. Vaak is het geen reden tot paniek en is het een kwestie van ‘uitzieken’. Koorts is immers een reactie van je lichaam op een infectie met virussen of bacteriën.
Duurt de hoge koorts lang? Krijg je opnieuw koorts nadat je een paar dagen koortsvrij bent geweest? Word je suf of kortademig? Bel dan met de huisarts.
Heeft je kind koorts? Ook kinderen kunnen relatief snel hoge koorts krijgen. Kijk of je kind suf, benauwd of grauw is? Heeft je kind rode vlekjes die niet verbleken bij wegdrukken? Wil je kind (langer) niet drinken? Bel dan met de huisarts.
De praktijk is open voor nieuwe patiënten. U moet wel in de buurt wonen. U kunt zich met een formulier inschrijven. U kunt ook naar de balie komen.
Wilt u zeker weten of u, of een lid van uw gezin, zich kunt inschrijven? Belt u dan eerst even met de assistent.
Kunt u niet naar de praktijk komen? Ook niet met hulp? Vraag dan aan de assistent of de huisarts een huisbezoek kan doen.
De assistent doet wat voorwerk voor de huisarts. Dan heeft de huisarts meer tijd voor het behandelen van zieke mensen. Dat gebeurt vooral als u belt voor een afspraak.
Door het stellen van vragen kan de assistent afwegen wat er nodig is. De assistenten zijn erg goed opgeleid en doen sommige taken ook zelf. Ze overleggen altijd met de huisartsen.
U kunt erop vertrouwen dat u de zorg krijgt die u nodig heeft.
De huisartsenzorg wordt in principe vergoed als u vaste patiënt ben van de praktijk. Mocht u niet ingeschreven staan in de praktijk, dan kan het zijn dat u de rekening direct moet betalen. U kunt pinnen en contant betalen.
Stel dan uw vraag via het contactformulier.
"*" geeft vereiste velden aan
29 mei 2024
Op Volgjezorg kunt u toestemming geven om uw medische gegevens te delen met sommige zorgverleners in meerdere regio’s.
15 maart 2024
Als je vast en medicijnen gebruikt, kan je lichaam anders reageren op medicijnen. Bespreek met de huisarts of de praktijkondersteuner hoe je veilig kan meedoen aan Ramadan.
4 maart 2024
Maandag 4 maart is het Wereld Obesitas Dag en samen willen wij hier bewustwording voor creëren. Obesitas is een door de WHO erkende ziekte.
U hoeft niet altijd naar de huisarts. Sommige klachten kunt u zelf goed behandelen.
Ook is er veel informatie op internet te vinden. Zie bijvoorbeeld de site moetiknaardedokter.nl of thuisdokter.nl. En heeft u herhaalmedicatie nodig? Dat kunt u dat vaak ook zelf regelen.
Wilt u meer weten over uw klachten? Twijfelt u of het nodig is om naar de huisarts te gaan? Kijk dan op Moetiknaardedokter.nl en Thuisarts.nl. Deze websites geven betrouwbare informatie over gezondheid en ziekten. U vindt hier informatie of u naar de huisarts moet en over uw klacht. Ook krijgt u tips. En u kunt ook uw bezoek aan de huisarts daar voorbereiden.
Wilt u meteen een afspraak maken bij de huisarts? Dat kan via MijnGezondheid.net.
Heeft u medicijnen gekregen en zijn die bijna op? In veel gevallen kunt u dan zelf een herhaalrecept aanvragen. Dat gaat via MijnGezondheid.net.
Het antwoord op uw vraag kunt u misschien ook al op onze website vinden. We maakten een overzicht met vragen die veel gesteld worden en gaven daar antwoord op.
Sanitas heeft drie gebouwen: twee in Rotterdam en één in Amsterdam. We werken hier met meer dan 100 collega’s. We bieden overal meerdere soorten zorg aan. Zo kunt u voor bijna alles bij ons terecht. Veilig en vertrouwd!
Bos en Lommerweg 357
1061 DH Amsterdam
Maandag t/m vrijdag
08.00 – 17.00 uur
Tel.: (020) 782 00 22
bosenlommer@sanitas.nl
Dorpsweg 35D
3082 LB Rotterdam
Maandag t/m vrijdag
08.00 – 17.00 uur.
Tel.: (010) 294 05 95
info@sanitas.nl
Aelbrechtskade 82
3023 JA Rotterdam
Maandag t/m vrijdag
08.00 – 17.00 uur.
Tel.: (010) 310 44 44
huisarts@aelbrechtskade.nl